Derneğimiz Sivas Merkez Çeltek Köyü Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adıyla 16 Eylül 2015 tarihinde resmen kurulmuştur.

Adını Çeltek Baba türbesinden alan Köyümüz ve Köylülerimizin eğitim, kültür, sosyal yardımlaşma ve dayanışmalarını amaçlayan derneğimizin merkezi Sivas Merkez İnönü Mahallesi Kazancılar Caddesi Manolya Apartmanı numara 38’de bulunmaktadır.

Ortak bir duygu etrafında bir araya gelerek dernek çatısı altında birleşen köylülerimizin maddi manevi destekleriyle kurulan derneğimizin üyesi sayısı bugün itibari ile 162 dir. Ülke genelinde yaşayan köylülerimizden beklediğimiz üye sayımız ise 250 dür. Ailelerle birlikte 1500-2000 civarı köylümüzün büyük ailesi olmayı amaç edinmiştir.

Bir yıllık yasal süresinin dolmasıyla 15 Eylül 2016 tarihinde Dernek Lokalimizin açılmasıyla köylülerimizin daha sık bir araya gelmeleri sağlanmış olacak, birliğimizi beraberliğimizi güçlendirecek çeşitli etkinliklere dernek olarak başlayacağız.

Her yıl köy topluca şenlik havasında köy pikniği yapılması, ramazan aylarında en az bir defa toplu iftar yapılması, ihtiyaç duyduğumuz alanlarda uzmanlarca eğitim seminerleri verilmesi ve devlet büyüklerimizle yapacağımız “dernek buluşmaları” yapmayı amaçladığımız hedeflerimizden bazılardır.

İnternet sitemizin kurulmasıyla derneğimizin faaliyetleri, köyümüz ve köylülerimizle ilgili bilgi, haber, duygu, düşünce, resim ve video paylaşımı ile tüm ülke genelindeki tüm köylülerimize internet kadar yakınlaşmış olmaktayız.

Köyümüz ve köylülerimiz için her şeyin en iyisi için mücadele eden derneğimizin köylülerimizin fedakar duyguları ve ortak çabaları ile her geçen daha iyi şeyler yapacağına olan inancımız tamdır.

Dernek Yönetimi

Bugün Gelen : 9    Toplam Gelen : 71600